Zo custom made kan alleen Bouwmaat zijn

Probleemstelling

Bouwmaat wilde een optimale klantbediening in de 46 vestigingen en online. Dit was eerder niet het geval, doordat net zoals veel andere retailers ook Bouwmaat gebruik maakte van "losse" systemen. Dit resulteerde in het ontbreken van snelle inzichten in voorraad, sales performance, etc. Daarnaast werd gebruik gemaakt van een webshop waar geen besteloptie aanwezig was, meer een catalogus dus.

Bouwmaat wil zijn vakmannen bedienen op een manier die het beste werkt voor de vakman. Hiervoor moeten alle vestigingen verbonden zijn met een centrale database, zodat zij operen als één. Alles moet real-time uit één systeem en ook de DC's en webshop moeten hier onderdeel van uitmaken. De vakman moet in dit verhaal centraal blijven.

Aanpak

Bouwmaat besloot samen te werken met Valk Solutions, die het POS systeem leverde, en met ons. Onze rol in dit project is het ontwerpen en bouwen van de nieuwe webshop en deze integreren met het POS systeem. 

Bouwmaat heeft zelf al uitgebreid in beeld gebracht wat wie hun doelgroep is. Aan de hand van user scenario's zijn we begonnen aan de wireframes en het interactie design. Deze hebben we over verschillende rondes met Bouwmaat besproken en aangepast. Op basis van de stijlgids van Bouwmaat zijn we verder gagaan met het visualiseren van de templates. Dit alles altijd met de vakman in gedachte.

Naast dat er een design gemaakt moest worden lag er ook een enorme uitdaging wat betreft de integratie met het POS systeem van Valk Solutions. Door nauw samen te werken verliep dit uiterst goed. De API die Valk Solutions biedt gaf ons de handvatten om het platform volledig te integreren met ons eigen OnTarget CMS.

Bekijk hier het eindresultaat

Responsive-showcase-bouwmaat